{gallery}2015/11/12/01{/gallery} Rekordan broj natjecatelja prijavljen je za IV. Prvenstvo Hrvatske u powerliftingu i bench pressu. Ukupno 122 natjecatelja nastupit će u dvije discipline, njih 70 u powerliftingu i 52 u bench press. Ovo natjecanje ući će u povijest ovog sporta, ne samo u hrvatskim okvirima nego i šire. Naime, ovo će biti do sada najveće natjecanje u povijesti powerliftinga ali i svih ostalih dizačkih sportova na području Hrvatske i zemalja regije a brojnošću sudionika u rangu je europskih i svjetskih natjecanja. Nadasve raduje veliki broj prijavljenih žena što govori da ovaj sport i teški tereti nisu rezervirani samo za muškarce. Pred organizatorom je ogroman posao organizacije natjecanja koje je poprimilo neočekivane brojke što samo govori koliki značaj ovom natjecanju i našem gradu Vukovaru pridaju hrvatski lifteri.

Državno prvenstvo je stiglo na obale Dunava, od prvog prvenstva 2013. godine u Svetom Martinu na Muri, preko Gradeca i Virovitice, ovo prvenstvo simbolički povezuje našu zemlju, od Mure pa do Dunava, a klubovi učesnici nose energiju i snagu cijele Hrvatske, od Splita i cijele Dalmacije, kršne Like, hrvatskog Zagorja i Zagreba, dizači će doći u Vukovar u mjesecu studenom. A ime ovog mjeseca svakom čestitom čovjeku budi upravo studen u srcu prisjećajući se Vukovara 1991. No, ta studen je i nada novog buđenja, nove snage, koja je gradu na Dunavu donijela slobodu. Ovo prvenstvo je uvršteno u službeni protokol Grada Vukovara povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991., u popratni program.
Organizator IV. Prvenstva Hrvatske, PLK Adamas iz Vukovara, već je organizirao natjecanje za pamćenje ove godine (http://www.teretanavijesti.com/izvjestaj-sa-powerlifting-natjecanja-vukovar-classic-open-2015 ), u travnju, i, iako mlad klub, svojom ozbiljnošću i predanošću ovom sportu na najbolji način promovira sva sportska načela a time i duh našeg sporta, powerliftinga. Tu gorljivost u radu i rezultatima je prepoznao i Hrvatski powerlifting savez te povjerio organizaciju natjecanja najvišeg ranga powerlifting ekipi iz Adamasa, koju predvode Željko Đitko i Snježana Vencler. Ovaj vukovarski klub je u 2015. godini preuzeo na svoja leđa teret organizacije dva iznimno velika i zahtjevna natjecanja, unatoč skromnim uvjetima pokazujući snagu powerliftinga u stvarnom životu, kad je najteže.

Četvrto Prvenstvo Hrvatske u powerliftingu i bench pressu održat će se 28. i 29. studenog u Vukovaru, u organizaciji kluba domaćina, Powerlifting kluba Adamas iz Vukovara i Hrvatskog powerlifting saveza. Ovim natjecanjem HPLS započinje postupak selekcije i praćenja kandidata za reprezentaciju Hrvatske u slijedećem periodu do Prvenstva Europe u bench pressu 2018. godine koje će se održati u Hrvatskoj. Osim toga, ovo prvenstvo je prvo državno prvenstvo nakon prijema HPLS-a u članstvo Hrvatskog olimpijskog odbora.

Najavni spot IV. Prvenstva Hrvatske:

https://www.youtube.com/watch?v=jiAaH1PGMI0&feature=youtu.be

Natjecateljska sezona 2015. godine bila je iznimno zanimljiva i napeta je do samog kraja. Jer, još uvijek se ne zna koji će klub biti najbolji u powerliftingu a koji u bench pressu. Dva natjecanja u powerliftingu ove godine, u Virovitici i Vukovaru, te četiri u bench pressu, u Virovitici, Vukovaru, Đurđevcu i Gospiću uz IV. Prvenstvo Hrvatske pokazat će najbolje klubove ove godine.

Lista prijavljenih natjecatelja: http://gmax.hr/prijavljeni.php