Bogat sportski dan započeo je misnim slavljem u vukovarskoj crkvi Gospe Fatimske koje je predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić, a koncelebrirao je biskup Segeta mons. László Kiss-Rigó, inače golman Mađarske nogometne reprezentacije svećenika.
Mons. Košić upoznao je svećenike sa stradanjima Vukovara, ove vukovarske crkve te kipom Gospe Fatimske odnosno „Gospe koja nije htjela otići". „Svojim dolaskom u Vukovar svjedočimo da ovaj grad ima život, ima budućnost, da je doživio svoje uskrsnuće", rekao je biskup Košić okupljenim svećenicima te nastavio: „Kada razmišljam o sportu sjećam se riječi sv. Pavla Mnogi trče a jedan prima nagradu. I vi tako trčite da svi dobijete, oni za vijenac propadljivi, a vi za vijenac nepropadljivi. Kada vas gledam kao suparnike, natjecatelje - znam da svjedočite i da je to poruka i vaših sportskih susreta – da se usprkos natjecanju za nagrade, prvo, drugo ili treće mjesto, još više trudite steći ono duhovno, nagradu nebesku koja ostaje, ljubav i zajedništvo." Sve prisutne biskup je povjerio zagovoru Gospe Fatimske - da Krista mogu slijediti potpuno i do kraja u svemu što čine, i u sportu, i u svećeništvu – te da promiču ljubav, povjerenje, zajedništvo kako bi oživjeli sve što je mrtvo, bili novi ljudi te Gospodina slaveći, stvarali bolju budućnost. Prisutne je pozdravio i domaći župnik fra Vjenceslav Janjić te je poželio uspjeh svim reprezentacijama, napose domaćoj reprezentaciji svećenika.
11. Europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu završilo je 23. veljače u Sportskoj dvorani Borovo naselje finalnom utakmicom Portugala i Bosne i Hercegovine. Reprezentacija Portugala zasluženo je pobijedila rezultatom 3:0 te osvojila zlatnu medalju i pobjednički pehar, a Reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je drugo.
U polufinalnim utakmicama Portugal je pobijedio Slovačku 3:1, a Hrvatska reprezentacija svećenika igrala je s reprezentacijom Bosne i Hercegovine te izgubila 0:3. U natjecanju za treće mjesto Hrvatska je pobijedila Slovačku 2:1 te osvojila brončanu medalju. Konačni poredak je: Portugal, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Poljska, Austrija, Slovenija, Crna Gora, Kazahstan, Češka, Italija, Ukrajina i Bjelorusija.
Ovo Europsko prvenstvo imalo je humanitarni karakter, svi gledatelji platili su ulaznice po cijeni od 10 kn i tako pomogli izgradnju Križnog puta u Vukovaru, a prikupljeno je 10. 000 kn.
Početni udarac finalne utakmice izveo je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Sudjelujući u završnoj ceremoniji obogaćenoj sudjelovanjem Vukovarskih mažoretkinja te djece u narodnim nošnjama istaknuo je kako je bogatstvo ovoga susreta zajedništvo i jedinstvena Europa, a onaj tko to može dati je Isus Krist. Čestitao je potom reprezentaciji Portugala, kao i svim ostalim reprezentacijama na sudjelovanju.
Zahvala na organizaciji upućena je Nogometnoj reprezentaciji hrvatskih svećenika, a veliku podršku dala je Đakovačko-osječka nadbiskupija i mons. Đuro Hranić, Vukovarsko-srijemska županija i župan Božo Galić, Grad Vukovar i gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima i Hrvatski nogometni savez.