Korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u okviru programa „Možemo i mi III“ uz pratnju voditelja sudjelovali su 09. i 10.05.2024. godine na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u atletici i Mitingu u združenoj atletici koje je održano u Puli. Natjecanje je organizirala Škola za odgoj i obrazovanje-Pula i Školsko športsko društvo „Hobotnica“ pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske.

Prvoga dana održane su kvalifikacije gdje su natjecatelji podijeljeni po jakosnim skupinama. Ekipu Golubice predstavljalo je pet natjecatelja koji su osvojili sljedeće rezultate: Korisnik D.A. osvojio je 2. mjesto u 3. jakosnoj skupini u disciplini "trčanje na 80m", korisnik M.I. osvojio je 3. mjesto u najjačoj 1. jakosnoj skupini u disciplini "skok u dalj s mjesta". N.J. osvojio je također 3. mjesto u 1. jakosnoj skupini u disciplini "bacanje vortexa", dok je V.M. u najjačoj 1. jakosnoj skupini u disciplini "trčanje na 400m" osvojio zasluženo 1. mjesto i postao državni prvak!

Korisnica S.D. osvojila je također u najboljoj 1. jakosnoj skupini u disciplini "trčanje na 300m" zlatnu medalju te je time i ona postala državna prvakinja!

U disciplini "miting u združenoj atletici štafeta 4x100m", korisnici S.D. i V.M. osvojili su 3. mjesto u 2. jakosnoj skupini!

Slobodno vrijeme ekipa je provela u šetnji i razgledavanju Pule te su uživali u lijepom sunčanom danu i pogledu na more. Kući su se vratili puni dojmova i sreće, a već idućih dana kreću s pripremama za sljedeća natjecanja.