Vukovar je domaćin dvodnevnog javnog događaja STEM FEST Slavonija čija je svrha popularizirati znanost kroz STEM pristup kod djece, mladih i opće popularizacije građana.
Cilj je ovog događaja okupiti djecu, mlade i građane i omogućiti im sudjelovanje u edukativnim aktivnostima usmjerenima na STEM.
 
Aktivnost je dio projekta Kreativna STEM revolucija u Slavoniji koji provodi Dječji kreativni centar DOKKICA iz Osijeka u partnerstvu s Udrugom za razvoj zajednice Kreaktiva, Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Građevinskim i arhitektonskim fakultetom Osijek, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek i Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar.
 
STEM FEST Slavonija nudi raznolik program za djecu, mlade, obitelji, ljubitelje STEM-a i sve zainteresirane građane, a održavat će se tijekom travnja i početkom svibnja ove godine.
 
Prvi dan manifestacije, nakon otvorenja, od 11.00 do 16.00 sati provodit će se STEM radionice za organizirane grupe učenika osnovnih škola, a u okviru programske aktivnosti STEM FAMILY roditelji i djeca mogu sudjelovati u različitim STEM aktivnostima od 16:00 do 17:30 sati.
 
Za drugi dan manifestacije planirano je predstavljanje projekta Kreativna STEM revolucija u Slavoniji i jedinstvenih STEM učila koje je osmislio projektni tim u sastavu predstavnika nositelja i partnera projekta, a od 10:00 do 11:00 sati planirana je STEMOLOVKA – susret predstavnika, ustanova, tvrtki, udruga i pojedinaca ljubitelja STEM-a. Nakon toga, od 11:00 do 14:00 sati provodit će se STEM radionice za organizirane grupe učenike srednjih škola, te od 14:00 do 16:00 sati održat će se tribina za mlade "Kako znanost mijenja svijet". Od 16:00 do 17:00 slijede otvorene radionice za sve zaintersirane građane u okviru programske aktivnosti PROBAJ STEM. U 17:00 sati slijedi predstavljanje rezultata dvodnevnih aktivnosti i zatvaranje manifestacije.
 
Na manifestaciji će se organizacijskom timu pridružiti predstavnici osječke IT tvrtke ORQA koji će posjetiteljima predstaviti najnoviji proizvod – edukacijski STEM komplet za djecu koji sadrži elemente za sastavljanje edukacijskog drona za upravljanje uz pomoć FPV video naočala.
 
Ulaz na sve aktivnosti je besplatan, a događaj je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.
Više o projektu i kontakt: www.stemslavonija.eu