Daroviti mladi kemičari učenici 8. razreda vukovarskih osnovnih škola 7. travnja posjetili su Prirodoslovno matematički fakultet u Zagrebu povodom održavanja Dana otvorenih vrata kemije. 73 učenika i njihovi mentori tom su prigodom prisustvovali predavanjima i imali priliku vidjeti i sudjelovati u preko 80 kemijskih pokusa.

Na ovaj način, kroz niz tematski postavljenih pokusa, na zanimljiv i djeci blizak način naši učenici upoznali su svijet kemijskih tvari, a za vukovarske učenike koji dolaze iz grada kemičara-nobelovca Lavoslava Ružičke to je poseban poticaj za daljnje napredovanje u ovom znanstvenom području.

Uz organizaciju i vodstvo puta za koje je zaslužna učiteljica kemije i biologije u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića profesorica Draženka Kovačević našu zahvalnost želimo iskazati i gradu Vukovaru, gradonačelniku gospodinu Ivanu Penavi koji je svojom podrškom te sufinanciranjem ovog projekta još jednom pokazao kako grad Vukovar, uz skrb o djeci s poteškoćama, brine i o darovitim učenicima koji svojom iznimnim rezultatima pokazuju da Vukovar ima budućnost. Na ovaj način naš je Grad još jednom kroz konkretnu potporu pokazao koliko je obrazovanje visoko na listi njegovih interesa.

Bilo je ovo nezaboravno znanstveno iskustvo za 73 budućih vukovarskih mladih znanstvenika.