{gallery}2014/10/07/01{/gallery} Ovogodišnja smotra folklora bila je natjecateljskog karaktera i održana je 04.listopada 2014.g. u njemačkom gradu Filderstadtu, na kojoj se okupilo 18 društava iz Njemačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Članovi folklora HKGD"Dunav" iz Vukovara, pamtit će dugo ovu smotru folklora, jer im je stručni žiri za izuzetno uspješan nastup i izvedene Pjesme i plesove iz Slavonije, dodijelio 1.mjesto, te ih proglasio pobjednicima u kategoriji društava iz Hrvatske i BiH.
„ Dunavaši" su svojim nastupom u velikoj dvorani u Filderstadtu, impresionirali ne samo ocjenjivački žiri, već i brojnu publiku, te im je pripala i 2.nagrada publike što je dodatno potvrdilo uspjeh vukovarskog predstavnika.
Ovaj značajni uspjeh članovi HKGD"Dunav" su proslavili sa svojim domaćinima, članovima Folklorne skupine"Tamburica" iz Esslingena, koji su također slavili, jer im je pripala prva nagrada publike. Ovom velikom natjecanju prisustvovao je i generalni konzul RH u Stuttgartu Slavko Novokmet,voditelj katoličke misije fra Josip Kukulović, a ispred Hrvatske matice iseljenika nagrade je uručila gđa Srebrenka Šeravić..
Članovi društva "Dunav" Vukovar su sa dvije osvojene nagrade, na najbolji mogući način predstavili svoj grad, te bogatstvo pjesme, plesa i nošnje vukovarskog kraja.