Gradonačelnik Ivan Penava s pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo Martinom Prepunić i pročelnicom Upravnog odjela za prostorno uređenje i imovinu Marinom Vlajčić primio je u nastupni posjet veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nj.E. Nathalie Rayes. Tijekom prijema razgovarali su o brojnim temama, od povijesti i gospodarstva do života u gradu Vukovaru.

Gradonačelnik Penava veleposlanici Rayes zaželio je dobrodošlicu u grad Vukovar te se zahvalio na posjeti. Veleposlanica je tijekom susreta izrazila zadovoljstvo rezultatima koje je Grad Vukovar postigao nakon Domovinskog rata i Mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja te je istaknula važnost suradnje dviju zemalja, Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. Osim toga, dotaknuli su se i najvećeg komemorativnog skupa u Republici Hrvatskoj, Kolone sjećanja, na kojoj svake godine sudjeluju i brojni veleposlanici stranih država u Republici Hrvatskoj kako bi odali počast žrtvama Domovinskog rata.

Tijekom posjeta Vukovaru Veleposlanica će obići memorijalna mjesta te Gradsku knjižnicu Vukovar koja u svom stalnom postavu ima popularni „American corner“, odnosno „Američki kutak“ kroz koji se naši sugrađani rado upoznavaju s literaturom i djelovanjem američkih književnika.