I ove godine se tradicionalno u park – šumi Adica obilježio Međunarodni praznik rada u organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara.

U omiljenom vukovarskom izletištu okupio se veliki broj građana, ali i posjetitelja iz drugih gradova, a upriličena je i podjela 1.400 porcija graha u kojoj su gradonačelniku Ivanu Penavi i njegovom zamjeniku Filipu Sušcu pomogli učenici Srednje strukovne škole „Marko Babić“ Vukovar.

Gradonačelnik Penava čestitao je građankama i građanima Međunarodni praznik rada te im je poželio ugodan boravak u prirodi.
Drago mi je vidjeti sugrađane u veselju i radosti na ovaj dan. Tradicija se poštuje, podijeli smo grah i zajedno se družili. Ljudi su spremni na zabavu, humor, ples i pjesmu, a to je najvažnije. Stabilna i zdrava okolina je važna, a zajedno stvaramo upravo takvu atmosferu“, poručio je gradonačelnik Penava.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako je Adica tradicionalno odredište na kojemu se građani okupljaju prvoga svibnja.
Očekujemo veliki broj posjetitelja koji će se tijekom dana moći lijepo zabaviti u prirodi. U suradnji s Gradom Vukovarom podijelili smo 1.400 porcija graha, a pripremili smo i glazbene sadržaje. Sigurna sam da će svi uživati i pronaći nešto za sebe“, rekla je direktorica Sekulić.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, druženje u prirodi upotpunio je koncert TS „Bećarski inat“ i Branka Čulića. Građani su uz grah i pjesmu proslavili Međunarodni praznik rada te su iskoristili priliku dan provesti s obitelji i prijateljima u uređenom, prirodnom okruženju u središtu grada.

Dodajmo ovome kako je uoči 33. obljetnice pogibije 12 redarstvenika u Borovu selu, koja se obilježava sutra 2. svibnja, u naš grad stigla i 12. Međunarodna biciklistička karavana prijateljstva Mostar-Vukovar. Danas, 1. svibnja, biciklisti su došli u Vukovar te su se pridružili druženju u park-šumi Adica. Kroz četiri dana biciklisti su prešli više od 450 kilometara od Mostara do Vukovara te na taj način simbolično povezali gradove prijatelje.