Zahvalnost sudionicima obrane Vukovara, osobito pripadnicima 204. vukovarske brigade odana je održavanjem svečanosti 33. obljetnice Bitke za Vukovar i ustrojavanja legendarne 204. brigade HV-a.

Dan je započeo budnicom ulicama Vukovara, a nastavio se mimohodom ratnih zastava, dok se na šetnici uz Dunav tijekom cijeloga dana mogao pogledati TT zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi Oružanih snaga RH i Ministarstva unutarnjih poslova, kao i prezentacija rada Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja.

Delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, i uz druga visoka izaslanstva odala je počast svima koji su svoje živote položili na oltar Domovine.

Središnja svečanost u perivoju Dvorca Eltz započela himnom Republike Hrvatske te video prijenosom podizanja zastave Republike Hrvatske na Vukovarskom vodotornju -  simbolu hrvatskog zajedništva te preletom Rafala, a uslijedili su govori visokih uzvanika. Program su glazbenim izvedbama upotpunili Najbolji hrvatski tamburaši koji će u 20:00 sati na šetnici uz Dunav održati koncert te Policijska klapa „Sveti Mihovil“.

Na središnjem gradskom Trgu Republike Hrvatske građani i posjetitelji Vukovara mogli su pogledati prikaz vojno-akrobatske vježbe Počasno-zaštitne bojne.

Svečanost Bitke za Vukovar u našem se gradu obilježava od 2021. godine.