Svečanom sjednicom obilježen je Dan Veleučilišta Lavoslav Ružička Vukovar te ujedno i 19 godina rada veleučilišta.

U ovoj svečanoj prigodi Veleučilište je Gradu Vukovaru dodijelilo priznanje za suradnju i potporu razvoju Veleučilišta Lavoslav Ružička Vukovar, a priznanje je preuzeo zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac koji je tim putem istaknuo kako Grad Vukovar poprima vizure pravog studentskog grada. „Ponosni smo što u Vukovaru imamo najmodernije veleučilište. Studenti su nastavu na proljeće počeli pohađati u suvremeno opremljenom Radničkom domu u Borovu naselju te smo im pružili najbolje uvjete studiranja kakvih se mogu posramiti i prestižne visokoobrazovne ustanove“, rekao je Sušac.

Podsjetimo, Grad Vukovar je putem Intervencijskog plana Grada Vukovara priveo kraju kapitalni projekt vrijednosti 9.631.809 eura koji je financiran sredstvima EU, FORGV-a, Grada Vukovara, a uz tehničku potporu Razvojne agencije Vukovar. Osim moderno uređenog prostora za izvedbu nastave, stečeni su i uvjeti za proširenje kapaciteta VEVU te uvođenje novih studijskih programa.

Zahvaljujemo Veleučilištu Lavoslav Ružička Vukovar što je prepoznao angažman i trud Grada Vukovara te ga nagradio ovim priznanjem.

FOTO: Veleučilište Lavoslav Ružička Vukovar