Učenici Glazbenih odjela i Odjela suvremenog plesa pri Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića iz godine u godinu nižu uspjehe te su do sada osvojili brojne nagrade na državnim, regionalnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Svojim postignućima značajno doprinose razvoju glazbene kulture u Vukovaru, a upravo iz toga razloga u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara učenike i njihove mentore primio je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te im je čestitao na sjajnim rezultatima.
Čestitam učenicima i mentorima! Zaista moramo biti ponosni na razvoj glazbene kulture u gradu Vukovaru i na sve postignuto. Grad Vukovar podržava sve njihove projekte i manifestacije, a perspektiva o kojoj aktivno razmišljamo je da u Vukovaru stvorimo preduvjete za osnivanje samostalne Glazbene škole što će se realizirati prenamjenom tzv. Crvenog magazina u glazbeno-kulturni centar. U tijeku je izrada projektno-tehničke dokumentacije te se nadamo uskoro realizaciji ovoga projekta. Vukovarski učenici zaslužuju najviše standarde obrazovanja i tome težimo“, rekao je Sušac.

Ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić pojasnila je kako Glazbeni odjel postoji od 2002. godine, dok je 2007. osnovan Odjel suvremenog plesa. U Glazbenom odjelu podučava se tambura, klavir, flauta, violina i gitara.
Naši učenici s mentorima ostvaruju značajne rezultate, a jedan od najdražih je taj da doprinosimo kulturnoj slici grada Vukovara te da obrazujemo djecu i mlade u glazbenom smislu. Osvajamo brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, a samo ove godine osvojili smo 12 prvih, 20 drugih i jednu treću nagradu, iz svih područja u kojima su se djeca natjecala na različitim natjecanjima. Možemo se pohvaliti da su u našim rukama i dva Oskara znanja iz prethodnih godina za učenike tambure. Ponosni smo na sve rezultate i nadamo se kako će se uspjesi nastaviti nizati“, rekla je Miletić te je dodala kako je ove godine glazbeno obrazovanje završilo 177 učenika, 10-ak ih je bilo u predškoli, a 34 učenice bile su u Odjelima suvremenog plesa.

Učenicima i roditeljima na trudu se zahvalio i voditelj Glazbenih odjela Trajko Iljovski koji je poručio kako je zajednička sinergija put do uspjeha. Učenike je u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara primio sa zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

U školskoj godini 2023./2024. godini učenici su postigli sljedeće rezultate:

REZULTATI