Gradonačelnik Ivan Penava sa suradncima, zamjenikom Filipom Sušcem i pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje u svome uredu upriličio je prijem na kojemu su upućene čestitke Petru Kovaču, mladom vukovarskom šahistu i Kristini Zorić Beslemi, odgojiteljici Dječjeg vrtića Vukovar I za postignute uspjehe koncem prošle godine.

Petar Kovač jedan je od najboljih mladih šahista u Hrvatskoj. Uz neprekinuti niz titula državnog prvaka u standardnom tempu šaha, krajem 2023. godine drugi puta za redom postao je državni prvak u ubrzanom tempu šaha, osvojivši 1. mjesto u kategoriji U18 u Pojedinačnom ubrzanom prvenstvu u šahu.

Kristina Zorić Beslema odgojiteljica je u Dječjem vrtiću Vukovar I te je osmislila i vodila e-twinning projekt u kojem sudjeluju ustanove ranog i predškolskog odgoja, a putem kojeg su mali Vukovarci, polaznici DV Vukovar I upoznavali tradiciju i običaje svoga kraja, predstavljali ih drugim državama koje su sudjelovale na projektu te tako jačala svoj identitet i ponosno predstavljala svoj grad. Kristina Zorić Beslema osvojila je nagradu COMET Agencije za mobilnost i projekte Europske unije za najbolji europski projekt „Our heritage for sustainable future“, u kategoriji ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. 

"Imao sam čast i zadovoljstvo danas se susresti s dvoje uspješnih ljudi i predstavnicima Šahovskog kluba Codeasy te Dječjeg vrtića Vukovar I. Na primjeru našeg Petra Kovača riječ je o kontinuiranom radu i sjajnom uspjehu na koji smo vrlo ponosni. Zadovoljstvo mi je istaknuti da imamo jedan od najvećih šahovskih klubova za mlade na području Hrvatske. S druge strane je naš dječji vrtić koji je proglašen najboljim i naljepšim, a koji nastavlja predstavljati naš grad na najbolji mogući način i na tome im zahvaljujem. Zaista smo ponosni kad znamo da u našem gradu imamo suradnike i sportaše koji su na izuzetno visokoj razini, da se za vukovarsku mladost otvaraju lijepe perspektive te je lijepo vidjeti da ta mladost izrasta u ovakve uspješne ljude. Čestitam Petru i Kristini te svim njihovim suradnicima na ostvarenim uspjesima te im želim puno sreće u nastavku njihovog rada.", rekao je gradonačelnik Penava.