„Vrtić za bolji život“ projekt je kojim osiguravamo drugu smjenu u vukovarskim dječjim vrtićima što će uvelike olakšati roditeljima koji rade u popodnevnim satima. 

Tim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuo kako je riječ o izuzetno važnom projektu. „Imajući u vidu upravo potrebe roditelja i probleme s kojima se susreću u modernom i užurbanom vremenu, za provedbu ovog projekta koji je izuzetno važan za Vukovar te omogućuje bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života mladih obitelji, osigurali smo bespovratna sredstva u 100%-tnom iznosu, odnosno 3.457.771,79  kuna koje su  85% sufinancirane europskim sredstvima, a 15% sredstvima iz državnog proračuna“, rekao je gradonačelnik Penava.

Kroz projekt će se u 6 objekata zaposliti 25 osoba koje su potrebne kako bi oba dječja vrtića radila u produženom radnom vremenu.

Nositelj projekta je DV Vukovar I, čija je ravnateljica Mirjana Kulić i potpisala ugovor za „Vrtić za bolji život“ „U razgovoru s roditeljima smo prepoznali potrebu za produženjem radnog vremena vrtića, u slučaju kada roditelji rade drugu smjenu. Provedbom projekta omogućujemo da roditelji dijete u vrtić dovedu kasnije te tako prijepodne mogu provesti zajedno“, istaknula je Kulić te dodala kako će radno vrijeme vrtića biti do 22 sata.

Marina Latinović, ravnateljica DV II dodala je kako će se kroz projekt jačati kapaciteti odgojitelja, stručnih suradnika i stručnih radnika provedbom edukacija te kako je planirana i nabava opreme u svrhu unaprjeđenja usluga za vukovarske vrtićance.

Direktor Vukovarske razvojne agencije -  VURA-e Darijan Zeko dodao je kako se projekt provodi kroz 20 mjeseci te zahvalio što je VURA još jednom bila dio lijepe priče koja podiže kvalitetu života stanovnika Vukovara.  

Zajedničkim promišljanjem Grada Vukovara, Dječjeg vrtića Vukovar I, Dječjeg vrtića Vukovar II i  Vukovarske razvojne agencije kroz 20 mjeseci trajanja projekta još smo jednom podigli standarde koji predškolski odgoj u gradu Vukovaru pruža.