Bitku za život izgubio je naš sugrađanin i dugogodišnji predsjednik Udruge Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, Danijel Rehak.

Prije početka Domovinskog rata Danijel Rehak radio je kao profesor tjelesnog odgoja u srednjoj školi u Borovu naselju, a u obranu grada uključio se početkom srpnja 1991. godine kada je krenuo neprijateljski napad iz Borova sela. Preuzeo je, poslije Tomislava Merčepa koji je nakon organizacije obrane Vukovara pozvan u Zagreb, Sekretarijat za narodnu obranu Vukovara. Jedini je branitelj iz zapovjedne strukture koji je pojedinačno uhićen i zarobljen, ali i jedini koji nije likvidiran. Umjesto likvidacije odveden je u srbijanski logor Stajićevo gdje je bio zatočen devet mjeseci. Dugi niz godina bio je predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora te se aktivno zalagao i borio za očuvanje istine o Domovinskom ratu.

Snaga i hrabrost koju je pokazao za vrijeme, ali i nakon Domovinskog rata kao i sve što je činio u teškoj borbi današnjice za istinu i pravdu vrijedno je hvale. Njegov doprinos Vukovaru, u prošlosti, ali i bliskoj sadašnjosti je nemjerljiv.

 

Neka mu je laka hrvatska gruda!

 

Ožalošćenoj obitelji Grad Vukovar izražava najiskreniju sućut.