Sukladno ranijim najavama prilikom izgradnje novog trgovačkog centra, u zimskom razdoblju kada nastanu uvjeti povoljni za sadnju predviđena je sadnja drveća, odnosno platana koje je bio obvezan osigurati investitor izgrađenog trgovačkog centra.

Danas su platane zasađene, a kako napominje pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig bio je to uvjet Grada Vukovara prilikom izgradnje trgovačkog centra. "Želimo informirati naše sugrađane da je učinjeno kako je i najavljeno. Zatražili smo sadnju drveća koja su u poodmakloj dobi te su po jednom uklonjenom stablu zasađena dva nova.", rekao je Čulig.

Uz to, nastavak je ovo brige i zalaganja Grada Vukovara za zelenilo, uređenost i hortikulturu grada, pa podsjetimo da se, nakon što je proveden „Projekt O2“ kojim su zelene površine pošumljavane dronom te je zasađeno preko 500 sadnica drveća u park-šumi Adica, na ulicama Vukovara trenutno može vidjeti i novi proces sadnje drveća i dodatno ozelenjivanje grada.

Po cijelom gradu u tijeku je sadnja već razvijenih mladica jablana, mliječnog, kuglastog i crvenog javora, japanske trešnje, velelisne i sitnolisne lipe, divljeg kestena, hrasta lužnjaka, jasena te javorisne platane koja se sade na području cijeloga grada. Ukupno će biti zasađeno 2800 različitih vrsta sadnica, a 1500 sadnica namijenjeno je za park-šumu Adica.