Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima je obišao rekonstruirane ulice, Vukinu i Voćarsku, u vukovarskoj gradskoj četvrti Sajmište.

Nastavljena je rekonstrukcija ulica na području grada s ciljem poboljšanja komunalne infrastrukture, sigurnijeg prometovanja građana, a u ovom slučaju i sigurnijeg pristupa roditeljima, djeci te zaposlenicima Osnovne škole Nikole Andrića.  

Ulice su kompletno uređene novom kolničkom konstrukcijom, a uređeni su i nogostupi (u Vukinoj ulici s obje strane, a u Voćarskoj uz objekt OŠ Nikole Andrića).

Ukupna vrijednost uređenja ulica je 154.104,71 eura s PDV-om (1.161.101,94 kuna), a izvođač radova je gradska tvrtka Komunalac d.o.o.

„S obzirom na konačno rješenje kroničnog problema koji smo imali po pitanju Osnovne škole Nikole Andrića, nakon njezine obnove nastavili smo s razvojem infrastrukture u njezinoj neposrednoj blizini na zadovoljstvo roditelja, učenika te djelatnika škole, ali i svih građana ovoga dijela rada. Nastavljamo ulagati u infrastrukturu i razvijati sve dijelove grada čineći Vukovar boljim mjestom za život iz aspekta standarda življenja, ali i sigurnosti naših sugrađana.“, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Ivan Penava te zahvalio građanima na svim inicijativama, ali i razumijevanju kada su u pitanju radovi na području grada.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig naveo je planove koje Grad Vukovar ima kada je u pitanju razvoj i poboljšanje komunalne infrastrukture. „Plan nam je izgraditi dio Osječke ulice u naselju Mitnica koja će biti spoj tog naselja s državnom cestom, a što je ujedno i spoj za budući trgovački centar koji se planira izgraditi u tome dijelu grada. U tijeku je projektiranje i ishođenje potrebnih dozvola za izgradnju spojne ceste naselja Lijeva bara i Ulice Ive Tijardovića koja će znatno smanjiti put kretanja građanima naselja Lijeva bara. U tijeku je postupak nabave za izgradnju parkirališnog prostora od 60-tak parkirališnih mjesta u Ulici Domovinskog rata koji je prijeko potreban uz višestambene zgrade, kao i ishođenje dozvole i ugovaranje radova za izgradnju spojne ceste SR Njemačke i Vlahe Bukovca neposredno uz crkvu. Planiramo i sanaciju dijela Ulice SR Njemačke, ulice koja je izuzetno prometna. Njezina sanacija ići će u dijelovima te ćemo krenuti od Ulica Vijeća Europe do Radničke ulice jer nam to omogućavaju podzemne instalacije. Planiramo sanirati i Ulicu Matice Hrvatske i Lipovački put,  također ulice koje je prijeko potrebno sanirati. Sukladno mogućnostima sufinanciranja, planiramo i radimo na poboljšanju naše komunalne infrastrukture.“, detaljno je pojasnio pročelnik Čulig.