Grad Vukovar nastavlja s pojačanim investicijskim ulaganjem u gradsku četvrt Sajmište pa je tako uspješno završen projekt kompletnog uređenja ulica Male i Vukovarskih vitezova.

Projekt je realiziran u suradnji s Vodovodom grada Vukovara koji je sudjelovao u fazi izvođenja radova nove vodovodne mreže.

Rekonstruirane ulice obišao je gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima te istaknuo da Grad Vukovar nastavlja raditi na podizanju kvalitete životnog standarda građana. „Kroz ovaj projekt naselje koje obuhvaća ulice Malu i Vukovarskih vitezova dobilo je potpuno novo ruho – novu i modernu kolničku konstrukciju, nove nogostupe, vodovodnu mrežu, odvodnju, novu regulaciju prometa, no što je još važnije, puno kvalitetnije i sigurnije prometovanje vozila i kretanje pješaka.“, dao je zaključiti Penava.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac podsjetio je na brojne druge komunalne i infrastrukturne projekte u gradskoj četvrti Sajmište u prethodnom razdoblju – obnova Trga Drvena pijaca, Bogdanovačke ulice i dijela Ulice SR Njemačke, Ulice Dragovoljaca HOS-a, novih parkirališnih mjesta u Ulici Eugena Kvaternika, izgradnja novog kružnog toka ispred OŠ Antuna Bauera, rekonstrukcija katoličkog križa te drugi.

„Ovo je još jedan pokazatelj sjajne suradnje između Grada Vukovara i gradske tvrtke Vodovoda grada Vukovara gdje smo zajednički realizirali projekt kroz koji je jedna četvrt u potpunosti obnovljena i sanirana. Sanirano je ukupno 700 metara vodovodne mreže sa svim prespojima i priključcima što u konačnici podiže razinu kvalitete i isporuke vodnih usluga. Osim vodoopskrbne mreže, prethodnih godina kroz projekt „Vukovar“ saniran je i sustav odvodnje, pa je naselje dobilo kompletnu obnovu za buduće razdoblje.“, rekao je ovom prilikom Dario Tišov, direktor gradske tvrtke Vodovod grada Vukovara.

Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 2.886.623,64 kuna s PDV-om, projekt je uz sufinanciranje Vodovoda grada Vukovara sufinanciran i od strane Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, a izvođač radova je tvrtka Osijek- Koteks d.d.