Park-šuma Adica nije samo omiljeno mjesto za rekreaciju i opuštanje nego i pluća Vukovara tako da je i ove godine nastavljena akcija pošumljavanja Park šume Adica. Sukladno trenutnim ograničenjima i odlukama Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, akcija pošumljavanja prilagođena je epidemiološkim mjerama te stoga ove godine nisu sudjelovali građani grada Vukovara kako je to bilo u prethodnim akcijama nego su sadnju obaviti djelatnici javnih radova. U okviru akcije na dijelovima šume gdje su prorijeđeni nasadi zasađeno je ukupno 600 sadnica, od toga 450 sadnica hrasta lužnjaka i 150 sadnica jasena.

Gradonačelnik Penava istaknuo je kako je Park-šuma Adica omiljeno izletište Vukovaraca te da o njemu stoga i treba voditi brigu budući da zbog starosti, vremenskih nepogoda ali i bolesti drveće odumire pa se šumu treba i sustavno pomlađivati novim sadnicama.

„Akcijama pošumljavanja budimo svijest kod građana kako trebamo živjeti u skladu s prirodom i redovito obnavljati što je moguće više zelenih površina. Upravo zato Grad Vukovar sustavno skrbi o zelenim površinama u Vukovaru te osim smo osim pošumljavanja Park-šume Adica posadili i drvored japanske trešnje na šetnici uz Dunav te drvored lipa na šetnici uz Vuku s partnerima iz Lions kluba. U planu nam je i obnova zaštićenoga drvoreda  lipe u Županijskoj ulici,“ najavio je gradonačelnik ističući kako je u planu i hortikulturno uređenje  ulica koje vode u grad i  iz grada.