{gallery}2015/11/06/05{/gallery} Održan je prvi sastanak gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave i gospodarstvenika koji čine Gospodarsko vijeće Grada Vukovara. U Gospodarsko vijeće menovani su poduzetnici različitih gospodarskih grana zastupljenih u gradu Vukovaru, a s ciljem što uspješnije komunikacije između poslovne zajednice i gradonačelnika, odnosno Gradske uprave.

Zadatak imenovanog tijela je doprinošenje što većoj transparentnosti procesa lokalnog razvoja te razvijanju odnosa s investitorima.
Funkcije Gospodarskog Vijeća su praćenje svih pitanja koja su od interesa za gospodarstvo i lokalni ekonomski razvoj te predlaganje lokalnoj samoupravi aktivnosti, ali i poboljšanje procedura. Gospodarsko vijeće treba pratiti i procjenjivati izvršenje projekata i strategija za lokalni ekonomski razvoj te vršiti reviziju strateških dokumenata i planova implementacije. Također, Gospodarsko vijeće je tijelo koje pruža savjetodavnu podršku gradonačelniku prilikom odlučivanja u vezi ekonomskog razvoja i razvojnih programa, a gradskom upravnom odjelu nadležnom za razvoj gospodarstva savjete u vidu konkretnih koraka koje je potrebno učiniti u vidu poboljšanja odnosa s gospodarstvenicima i ubrzanja proceduralnih radnji.

„U Gospodarsko vijeće pozvali smo šesnaest istaknutih vukovarskih gospodarstvenika koji su svoj radni vijek ugradili u razvoj Vukovara, a sve u cilju poboljšanja gospodarske situacije našega grada. Naravno, u Vijeće je dobrodošao svatko tko može svojim savjetom i idejom doprinijeti ovoj tematici. Želja nam je podići razinu komunikacije između poslovne zajednice i Gradske uprave, a sve u vidu novih projekata i investicija koje bi trebale otvoriti nova radna mjesta," objasnio je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

„Vijeće će se sastajati jednom u tri mjeseca, ali i češće ukoliko se ukaže potreba za raspravljanjem određene teme ili situacije. Prvo mišljenje koje ćemo od članova tražiti svakako je njihovo viđenje trenutne gospodarske situacije i stanja u Vukovaru te savjet o eventualnim koracima koje treba poduzeti u smjeru aktivacije gospodarstva i poduzetništva" istaknula pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić.