Gradonačelnik Ivan Penava u svom je uredu u prvi posjet Vukovaru na novoj dužnosti primio državnu tajnicu u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Kristinu Bilić koja mu je tom prigodom uručila Ugovor o sufinanciranju završetka provedbe EU projekta, a koji se odnosi na Projekt Adica. Ugovor je dodijelila u ime resornog ministra g. Šime Erlića, a vrijedan je 1.591.100,11 eura.

Državna tajnica Kristina Bilić istaknula je kako joj je izuzetno drago što je njen prvi službeni posjet na novoj dužnosti upravo u njen grad, grad Vukovar.
Zadovoljstvo mi je biti na drugoj strani i s ponosom gledati pozitivne rezultate rada gradske uprave Grada Vukovara. Ugovorom koji sam dodijelila gradonačelniku u ime ministra g. Erlića omogućavamo završetak financiranja projekta Adica. Veseli me što ćemo već ove godine svjedočiti svečanom otvaranju šetnice uz Vuku i adrenalinskog parka“, rekla je državna tajnica Bilić te je dodala kako je s gradonačelnikom i suradnicima razgovarala o budućim projektima, a ono što slijedi je priprema poziva za ITU mehanizam koji sadrži četiri strateška projekta.
Nadam se kako ćemo i dalje dobro raditi i surađivati te kako će u Ministarstvo pristizati i dalje dobri projekti i ideje iz Vukovara. Mi smo ovdje uvijek na raspolaganju, kako Vukovaru tako i svim ostalim regionalnim i lokalnim jedinicama samouprave“, zaključila je Bilić.

Gradonačelnik Ivan Penava zahvalio je državnoj tajnici Kristini Bilić na službenoj posjeti te je izrazio zadovoljstvo sredstvima osiguranim putem dodijeljenog Ugovora za projekt Adica.
„Na projektu Adica imali smo, nažalost, problem s izvođenjem radova i probijeni su vremenski rokovi, a to nam je nanijelo i materijalnu štetu s obzirom na to da se radi o europskom projektu i sredstvima te smo bili obvezani realizirati radove u određenom razdoblju. Krivnja je to izvođača radova koji se susreću sa svojim problemima, među kojima je i nedostatak radne snage, ali nama u Gradu Vukovaru ni sudske presude u našu korist ne mogu nadoknaditi štetu. Na svu sreću uspjeli smo, zahvaljujući i Javnom pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara te vlastitim sredstvima iz gradskoga proračuna, prebroditi situaciju. To je veliki udar na proračun, no projekt je pri kraju i zaista se veselimo završetku radova. Šetnica i adrenalinski park bit će jedna prekrasna priča u našem gradu, a sadržaji koji će se nuditi bit će na visokoj razini kakve nema u ovom dijelu Europe“, rekao je gradonačelnik Penava te je istaknuo važnost članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Rekao je kako je važno povlačiti što više europskih sredstava i kroz projekte podizati kvalitetu življenja u svojim mjestima, gradovima, selima. Tu je, kako kaže gradonačelnik, vrlo važna suradnja i komunikacija svih dionika te predviđanje i mogućih problema s kakvima se susreo i Grad Vukovar.

Odobreni iznos najveći je mogući iznos kojim Ministarstvo sufinancira završetak provedbe EU projekata, a dodijeljenim sredstvima Grad Vukovar privesti će svome kraju projekt revitalizacije park-šume Adica u sklopu kojega će zelena oaza samo dva kilometra udaljena od središta grada dobiti novi adrenalinski park te šetnicu uz rijeku Vuku.

Adrenalinski park sastoji se od visinskih i nizinskih statičnih poligona s preprekama od užeta i drveta, stijenu za penjanje te zračni tobogan zip-line. Ukupna vrijednost investicije iznosi 5.612.413,90 eura.

Prijemu su nazočili i v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Martina Prepunić te pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig.