I ove godine Grad Vukovar pruža potporu vukovarskim poljoprivrednicima u vidu sufinanciranja troškova povezanih s aktivnostima u primarnoj proizvodnji, kao i preradi poljoprivrednih proizvoda.

Uoči novog Javnog poziva koji će biti objavljen u srijedu 5. lipnja, gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima održao je konferenciju za medije te je najavio kako su iz gradskoga proračuna poljoprivrednicima na raspolaganju sredstva u visini od 132.723,00 eura.
U suradnji s poljoprivrednicima od 2015. godine do danas uložili smo kroz potpore visoke iznose, odnosno više od 940 tisuća eura. Putem ovoga Javnog poziva poljoprivrednici će imati prilike sredstva osigurati kroz predloženih 13 mjera. Mjere koje će se sufinancirati odnose se na nabavu opreme i mehanizacije, nabavu i postavljanje plastenika, staklenika, sustava za navodnjavanje, osiguranje stoke i objekata za stoku, nabavu sadnica, edukaciju poljoprivrednika, analizu tla, pripremu projekata financiranje iz međunarodnih EU ili nacionalnih sredstava, marketinških aktivnosti i drugo. Ove godine novost je potpora za razvoj mljekarstva, što je jako važno kako bi se dodatno potaknula i ta grana poljoprivrede“, rekao je gradonačelnik te je pojasnio kako je maksimalni iznos sufinanciranja po 6.600 eura, dok je minimalni 130 eura.
Postotak sufinanciranja po ovom programu iznosit će 50 do 70 %. Pozivam sve poljoprivrednike da se prijave na program i da sredstva iskoriste za poboljšanje svoga rada i proizvoda“, pozvao je gradonačelnik.

Bespovratne potpore mogu se ostvariti za pokriće dijela prihvatljivih troškova koji su nastali od 1. siječnja 2024. godine (po plaćenim računima) i/ili po dostavljenim ponudama.

Na konferenciji za medije nazočili su i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te voditeljica Odsjeka za poduzetništvo, poljoprivredu, turizam i EU Martina Prepunić.