Ovogodišnji Vukovarski etno sajam traje od petka 22. do nedjelje 24. rujna, a na njemu sudjeluje 54 izlagača iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Koprivničko-križevačke županije te 8 ugostitelja, od toga 3 craft pivara i Vukovarsko pivo.

U ponudi su med i proizvodi od meda, proizvodi od aronije, lavande i kupine, rukotvorine i suveniri, antikviteti, začinska paprika, ljekovito bilje, svijeće, suho cvijeće te će se upriličiti prezentacija starih zanata Udruge starih zanata iz Hlebina i etno ringišpil za djecu, a za najmlađe su spremne i razne zanimljive radionice.

U subotu u 16 sati održava se Vukovar Oktoberfest, a u 18 sati gastro manifestacija „Okusi Hrvatske“ na kojoj Udruženje obrtnika Vukovar zajedno s obrtnicima iz cijele Hrvatske pripremaju i građanima dijele autohtona jela i delicije poznate diljem Lijepe naše.

Etno sajam dodatno će obogatiti i koncerti, pa tako u petak nastupa grupa Subkultura, u subotu se održava koncert Tihe Orlića, a u nedjelju će građane zabavljati TS Allegro.

Etno sajam otvorila je pročelnica UO za prostorno uređenje i imovinu Marina Vlajčić zahvalivši u ime Grada Vukovara svima koji sudjeluju u ovogodišnjoj manifestaciji te pozvavši sve građane i posjetitelje Vukovara na uživanje u programu.

Direktorica Turističke zajednica grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako je program pripremljen za sve uzraste pa će tako i najmlađi moći uživati u radionicama. "Ponuda je vrlo raznovrsna i šarolika te vjerujem kako će svatko pronaći ponešto za sebe. Uz koncerte, Vukovar Oktoberfest, gastro manifestaciju Okusi Hrvatske, besplatno turističko vođenje i mnoštvo drugih događaja, ugodne atmosfere i zabave neće nedostajati.", rekla je Sekulić.

 

PROGRAM 16. VUKOVARSKOG ETNO SAJMA