Održana je izvještajna skupštine Udruge pčelara „Vukovar '91“, a među brojnim uzvanicima nazočili su joj i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te zamjenik Filip Sušac.

Gradonačelnik Penava ovom prilikom je pohvalio rad pčelara na području Vukovara. „Naše pčelarske udruge prisutne su u mnogim područjima, pa je tako za pohvaliti suradnju sa školama i vrtićima koje opskrbljuju domaćim medom. Na taj način paralelno razvijamo pčelarstvo, a s druge strane jačamo zdravlje i imunitet naših najmlađih. Grad Vukovar kroz mjere poticanja poljoprivrednika već godinama aktivno sudjeluje u razvoju pčelarstva kao jedne od važnih grana poljoprivrede, pa je na taj način u posljednjih 5 godina za rad pčelara dodijeljeno 750.000,00 kuna.“, dao je zaključiti Penava.

Grad Vukovar iz godine u godinu prati rast i razvoj Pčelarske udruge „Vukovar 91“,  što je i vidljivo iz sudjelovanja u projektu „Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka“ do otvorenja punionice meda, odnosno tvrtke Api Green prošle godine u Poslovno inovacijskom centru BIC Vukovar.  Veliki je to značaj za lokalne pčelare, ali i za pčelare iz cijele županije, jer je to prva punionica u Vukovarsko-srijemskoj županiji iz koje med pronalazi put na šire tržište, a sigurno pridonosi brendiranju meda s vukovarskog područja, kao i snažnom povezivanju pčelara te jačanju njihova tržišta.

Predsjednik Udruge pčelara „Vukovar '91“ Ivan Dumendžić zahvalio je Gradu Vukovaru na suradnji i potpori te istaknuo brojne projekte koji su u provedbi, ali i najavio neke nove – poput suradnje s tvrtkom Agro Simpa, a vezano za otkup peludi iz cijele Slavonije.