Prije 90 godina, 7. lipnja 1931., u Vukovaru je proizvedena prva cipela. Taj dan se obilježava kao godišnjica postojanja obućarske tvrtke Borovo d.d. koja iza sebe ima bogatu povijest.

Obilježavanju 90. godišnjice postojanja nazočio je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac koji je istaknuo kako je tvornica Borovo bila gospodarski div. „Kao i svaki Vukovarac moram reći da sam ponosan što je borovska obuća, poput Borosana, Startasica, Zengi i mnogih drugih prepoznata diljem Europe“, rekao je Sušac te naglasio kako Grad Vukovar svim svojim osnovnoškolcima osigurava cvičke i startasice u svrhu preobuke, a kako bi nastavili razvijati gospodarski sektor, od Borova je Grad kupio i zemljište koje će služiti novoj gospodarskoj zoni „Dunav“. „Čestitam 90 godina ponosnog rada tvrtke Borovo, prvo onima koji su najvažniji – borovskim radnicima, pa i cijeloj Upravi“, dodao je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara.

Danas se obuća proizvodi u 2 pogona - kožne obuće te gumene i gumeno-platnene obuće, a tvrtka Borovo d.d. broji oko 600 zaposlenih, dok se obuća proizvedena u tvornici prodaje u 74 maloprodajne trgovine.