Danas je u gradskoj upravi Grada Vukovara, u uredu gradonačelnika upriličeno potpisivanje Ugovora o zakupu poslovnog prostora u Poslovno inovacijskom centru Vukovar (BIC Vukovar) između Grada Vukovara i tvrtke Enikon Aerospace d.o.o.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik uprave tvrtke Enikon Aerospace, Marko Josip Andrijanić.

Enikon Aerospace d.o.o. tvrtka je sa sjedištem u Hrvatskoj, u Zagrebu, a svoju djelatnost koja obuhvaća uslugu proizvodnje komponenti interijera putničkih i poslovnih zrakoplova, organizira na nekoliko lokacija u svijetu – 3 u Njemačkoj i 1 u Hrvatskoj – Laupheim, Hamburg, Schwäbisch Hall i Zagreb.

Naime, Enikon Aerospace otvaranjem novog pogona u Vukovarskoj gospodarskoj zoni širi svoju djelatnost i proizvodnju na naše područje, a time će se u Vukovaru otvoriti 200 novih radnih mjesta.

Predsjednik uprave tvrtke Enikon Aerospace, Marko Josip Andrijanić, zahvalio je Gradu Vukovaru i gradonačelniku Penavi koji su kroz operativan i profesionalan pristup omogućili nastavak širenja poslovanja u Slavoniji odnosno, Vukovaru. „Čast nam je potpisati Ugovor o najmu i budućoj suradnji s Gradom Vukovarom, gdje planiramo proširiti poslovanje u zrakoplovnoj industriji.  Enikon Aerospace tvrtka je s više od 40 godina radnog iskustva u svojoj djelatnosti, a posluje u Europi i Sjedinjenim Američkim država te Hrvatskoj“ kazao je Andrijanić.

„U Vukovaru ćemo raditi na širenju proizvodnih kapaciteta kojim planiramo pokrenuti nove investicije i u budućem periodu otvoriti 200 novih radnih mjesta. Otvaramo i mogućnosti poslovne suradnje s lokalnim poduzetnicima i dobavljačima u različitim segmentima“ zaključio je naposljetku Andrijanić.

Gradonačelnik Penava ovom prilikom iskazao je zadovoljstvo ostvarenim te kazao kako Grad Vukovar svim poduzetnicima maksimalno osigurava povoljne uvjete, a tvrtki Enikon Aerospace zaželio je dobrodošlicu u Vukovar. „U zadnjih nekoliko godina u gradu Vukovaru stvoreno je poslovno okruženje koje je dovelo do otvaranja novih tehnološki naprednih industrija poput farmaceutske industrije s tvrtkom Yasenka,  IT industrije s perjanicom Code Consulting i drugim manjim tvrtkama, a na današnji dan posebno radostan za mene i sve građane grada Vukovara realizirana je suradnja s tvrtkom Enikon Aerospace kao predstavnikom zrakoplovne industrije“ kazao je Penava.

„Kao grad u ovoj ulozi ponudili smo ono što imamo te ono što nam je kvaliteta, a to su pouzdanost transparentnost i otvorenost ka poslovnim partnerima“ zaključio je gradonačelnik Penava.

Tvrtka trenutno broji 650 zaposlenika, a dolaskom u Vukovar, kroz etape razvoja zaposlenje u ovoj grani industrije pronaći će još 200 osoba različitih profila i znanja.