Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić te viša stručna suradnica za obrtništvo Andreja Matić sastale su se na Magenta 1 Waterbusu s makedonskim poduzetnicama koje su na studijskome putovanju u okviru projekta „WE Make".

Projekt se provodi u Hrvatskoj i Makedoniji, a financiran je sredstvima Europske unije.
U projektu je naglasak stavljen na poticanje i osnaživanje ženskog poduzetništva, a GTF IOR je nositelj projekta.

Cilj ove studijske posjete je upoznati makedonske žene poduzetnice s mogućnošću boljeg povezivanja s hrvatskim poduzetnicama, upoznati ih s hrvatskom poduzetničkom klimom i dati im potporu za potencijalne buduće suradnje.

S obzirom da je Grad Vukovar okrunjen poveljom „Prijatelj ženskog poduzetništva" zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić rekla je kako su Vukovarske poduzetnice izuzetno aktivne. „Održali smo 4 radionice, odnosno edukacije za žene prisutne u poduzetništvu, a ove godine će ih biti još 10 tako da na taj način pružamo podršku našim poduzetnicama", rekla je Mujkić te dodala kako Grad Vukovar općenito ulaže u poduzetništvo i jačanje gospodarstva.

Valentina Disoska, predsjednica asocijacije poslovnih žena iz Makedonije kazala je kako su Vukovar posjetile u sklopu projekta koji će omogućiti povezivanje s poduzetnicama iz Hrvatske. „Poanta posjeta je prikupiti savjete iz ženskog klastera koji u Makedoniji još uvijek ne postoji, a osim Vukovara, makedonske poduzetnice će posjetiti Zagreb, Split, Sinj i Dubrovnik", rekla je Disoska.