Grad Vukovar posjetila je delegacija grada Partizanske iz Republike Slovačke na čelu s gradonačelnikom Jozefom Božikom.
Tema razgovora bio je razvoj suradnje između Grada Vukovara i Grada Partizanske na područjima održivog razvoja gradova, zaštite kulturne baštine i okoliša, razvoja gospodarstva, turizma, prosvjete i sporta.
„Ambicija grada Partizanskog je udruživanje gradova koji imaju tradiciju Batizma. Riječ je o šest gradova na području bivše Čehoslovačke koja su već integrirana u projekt, a u pripremi je još šest gradova iz Češke, Poljske, Mađarske i Vukovar," rekao je gradonačelnik grada Partizanske Jozef Božik dodajući kako im je cilj osnovati asocijaciju srednjoeuropskih gradova u kojima je Bata osnovao tvornicu.
„Radi se o povezivanju i partnerstvu na temelju prvenstveno gospodarske, kulturne i druge suradnje te prijave na europske fondove gradovi s područja Češke, Slovačke, Mađarske, Poljske i Hrvatske koji imaju sličnu povijest. Prvenstveno se tu misli na gospodina Jana Batu koji je u svim gradovima uključenim u projekt pokrenuo proizvodnju te su gradovi slične izgradnje, sličnog izgleda. Danas smo s delegacijom grada Partizanske razgovarali o mogućnosti potpisivanja deklaracije koja bi se službeno dogodila u listopadu ove godine u Slovačkoj. Vjerujemo kako će se i drugi gradovi rado odazvati na ovu inicijativu kako bismo dalje razvijali gospodarsku suradnju, a preko zajedničke gospodarske povijesti," objasnio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.