Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je otvorio novi pogon u Vukovarskoj gospodarskoj zoni tvrtku Vukovar Silber d.o.o.. Tvrtka trenutno zapošljava 53 djelatnika, a uskoro se očekuje povećanje proizvodnog kapaciteta za još 20 djelatnika. Tijekom obilaska tvrtke gradonačelnik se susreo s direktoricom društva Martinom Hruškovom, vlasnikom Ticianom Brazzaleom i partnerima.

Tvrtka Vukovar Silber d.o.o. u vlasništvu je talijanskog investitora i posluje u 3 smjene.

„Danas predstavljamo tvrtku Vukovar Silber d.o.o. koja se bavi proizvodnjom pvc obuće za profesionalnu i privatnu uporabu", rekao je gradonačelnik Penava te naglasio kako je u protekle 2 godine na području grada Vukovara otvoreno 3 tvrtke u obućarstvu. Tvrtka Ricosta preuzela je tvrtku Anđelo te nastavila s poslovanjem i zapošljavanjem, otvorena je tvrtka Aktiv obuća, a Vukovar Silber treća je po redu, što potvrđuje da je Vukovar grad obuće. „Ove tri tvrtke nalaze se u neposrednoj blizini tvrtke Borovo te su u obućarskom sektoru u vrlo kratkom roku dosegle broj od 200 zaposlenika, što je polovica ljudi koje Borovo danas zapošljava u proizvodnji", istaknuo je Penava.

Direktorica Martina Hruškova, koja u Vukovaru živi već 7 godina kaže kako je na upit talijanskih investitora predložila ulaganje u Vukovar kao povoljno mjesto za ulaganja. „Cilj nam je osigurati najvišu kvalitetu proizvoda jer 100% svoje proizvodnje temeljimo na izvozu u Europu, Bliski Istok i Afriku, a Vukovarci savjesno obavljaju svoj posao te je stoga kvaliteta proizvoda neupitna", rekla je Hruškova.

Vlasnik društva Tiziano Brazzale zahvalio je u ime svih partnera gradonačelniku Ivanu Penavi i Gradskoj upravi koja je uložila velike napore kako bi se pronašao adekvatan prostor za poslovanje u Vukovaru „Iznimno smo zadovoljni brzinom administracije i angažmanom koji je Gradska uprava uložila kako bi nam omogućila što brže useljenje i što bolje uvjete poslovanja", zaključio je Brazzale.

„Podsjećam sve Vukovarce koje ovaj podatak zasigurno raduje, kako je prije nepune dvije godine Vukovarska gospodarska zona bila zona mraka, no danas su u njoj dva pogona, Vukovar Silber i Stari grad, koja sa svojih stotinjak djelatnika rade 24 sata dnevno i time odašilju potpuno drugačiju sliku tako da je Zona dobila svoj pravi smisao,“ zaključio je gradonačelnik Penava.