{gallery}2016/07/15/02{/gallery} U četvrtak 14. srpnja 2016. godine na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu, održano je svečano predstavljanje projekta „Tehnička pomoć Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u pripremi Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima“, na kojem su ispred Grada Vukovara sudjelovali pročelnik UO za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Josip Ivančić, voditeljica Jedinice za IP Ivana Mujkić, te članovi Jedinice za IP Davorka Krajnović i Branko Knežević.

Riječ je o programu regeneracije u kojem gradovi Knin, Vukovar, Benkovac, Petrinja, Beli Manastir i Općina Darda sudjeluju kao pilot područja, a cilj programa je smanjenje socijalne nejednakosti, isključenosti i siromaštva, te poboljšanje infrastrukture i povećanje atraktivnosti za življenje.
Na samom početku svečanosti, prisutnima se u ime Ministarstva regionalnog razovoja i fondova EU obratio ministar Tolušić, koji je naglasio važnost ovog programa za sve gradove koji su uključeni, a potom je gradonačelniku grada Knina svečano uručio poziv na dostavu Intervencijsog plana.

Voditeljica Jednice za Intervencijski plan Grada Vukovara, Ivana Mujkić održala je prezentaciju o procesu planiranja na lokalnoj razini te rezultatima Analize područja, koja je završena krajem lipnja ove godine. Spomenutim dokumentom Grad Vukovar je definirao četiri razvojne opcije koje će predstavljati okvir za izradu Intervencijskog plana,a isti bi trebao biti definiran do kraja siječnja 2017. godine. Nakon usvajanja Intervencijskog plana Grad Vukovar krenut će u realizaciju planiranih projekata, čija ukupna vrijednost iznosi 25 milijuna eura.