Gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik Filip Sušac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš posjetili su danas vukovarske umirovljenike koji sudjeluju u programu besplatnih izleta u Bizovačkim toplicama.

Grad Vukovar ovaj projekt provodi od 2016. godine, kada tijekom ljetnih mjeseci svakog utorka po četiri autobusa sa po 200 umirovljenika kreće put Bizovačkih toplica koje obiluju kvalitetnim sadržajima i raznim aktivnostima te koje su iz godine u godinu vjeran partner Gradu Vukovar u realizaciji ovog projekta.

Tako je i ove godine, a kao neizostavan dio projekta je i druženje predstavnika Grada Vukovara s umirovljenicima.

"Osma je ovo godina otkako provodimo ovaj projekt na zadovoljstvo i radost naših umirovljenika, ali i svih nas, jer u konačnici ako su građani zadovoljni i mi smo zadovoljni. Cijeli ovaj projekt, uz potporu Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara, ali i Bizovačkih toplica koji nude visoku kvalitetu usluge te gdje se uvijek osjećamo dobrodošlo, urodila je velikim zadovoljstvom, prepoznatljivošću ovog projekta i programa u našem gradu. Zadovoljstvo mi je vidjeti da i ovoga utorka sve prolazi u najboljem redu te da su naši sugrađani zadovoljni. Pozivam naše sugrađane da se i dalje javljaju i odazivaju na projekt, koriste mogućnosti i aktivno žive.", rekao je gradonačelnik Penava.

Predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro zahvalio je Gradu Vukovaru, gradonačelniku gte Bizovačkim toplicama na realizaciji projekta i ove godine. "Uživamo, a zainteresiranost je iz godine u godinu je jako velika. Kapacitete autobusa popunimo u rekordnom roku i mi umirovljenici smo vrlo zadovoljni i ovdje možemo uživati uz minimalno financijsko učešće."

Jelena Brandeker, voditeljica prodaje i marketinga u Bizovačkim toplicama istaknula je kako Bizovačke toplice pružaju razne mogućnosti. "Osim bazena i termalne vode, umirovljenici često budu vrlo aktivni u raznim radionicima i igrama utorkom kada je umirovljenički dan u Bizovačkim toplicama. Uvijek su nam dragi gosti ljudi koji unose vedrinu u naše toplice te nam je drago vidjeti da su Vukovarci treće životne dobi vrlo aktivni.", istaknula je Brandeker te zahvalila Gradu Vukovaru i umirovljenicima na dugogodišnjoj suradnji.

Za ovaj projekt Grad Vukovar izdvaja 16.000 eura iz proračuna, a u njemu godišnje sudjeluje 1800 umirovljenika. 

 

foto: Grad Vukovar/Darko Kešnjer