Gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik Filip Sušac, pročelnik UO za društvene djelatnosti Josip Paloš te suradnici danas su posjetili Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar te proveli vrijeme u druženju s njegovim korisnicima, našim sugrađanima treće životne dobi.

Grad Vukovar, uz razne mjere koje provodi za svoje starije sugrađane, nastavlja svoju redovnu brigu pa je tako realizirana ideja koju su izrazili korisnici doma-  u okviru prostora doma postavljene su sprave za tjelovježbu te vanjske klupe. Postavljeno je 5 vanjskih sprava za vježbanje i aktivno provođenje slobodnog vremena, a koje korisnicima pružaju mogućnost svakodnevne rekreacije te klupe kako bi korisnici doma mogli odmoriti za vrijeme šetnje i druženja na svježem zraku.

"Danas mi je bilo zadovoljstvo započeti dan u društvu naših sugrađana treće životne dobi koji su prilikom druženja za vrijeme božićnih blagdana izrazili želju i ideju za postavljanjem sprava za tjelovježbu, što smo ovih dana i realizirali. Uz brojne mjere koje provodimo za naše umirovljenike, nadam se kako će i ovaj doprinos u vidu novih sadržaja izmamiti osmijehe na njihova lica i osigurati kvalitetno provedeno vrijeme na korist njihova zdravlja. Još jedna želja bila je sadnja drveća u neposrednom okruženju doma što ćemo realzirati početkom jeseni, kada vegetacija krene u mirovanje.", rekao je u ovoj prigodi gradonačelnik Penava koji je kroz razgovor s korisnicima doma istaknuo kako je Grad na raspolaganju za njihove potrebe te će sukladno mogućnostima nastaviti davati potporu u realizaciji projekata.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar Željka Rajković zahvalila je gradonačelniku i suradnicima na posjeti kao i na suradnji te realizaciji prijedloga korisnika.

Ukupna vrijednost novih sadržaja u okviru doma iznosi 8.851,75 eura.