Dvanaestu godinu za redom nastavljena je lijepa tradicija obilježavanja Valentinova za bračne parove s područja grada Vukovara s 50 i više godina braka.

Na ovaj način svoju dugogodišnju ljubav proslavila su 42 vukovarska supružnika koji su svoje slobodno vrijeme proveli družeći se uz glazbu i ples.

„Zadovoljstvo je biti u mogućnosti svake godine na ovaj način uljepšati svakodnevicu našim sugrađanima u mirovini, a ove godine s radošću smo se vratili tradicionalnom obilježavanju te smo za vukovarske supružnike s preko 50 godina braka organizirali svečani ručak i prigodno druženje.“, rekao je gradonačelnik Penava te svojim sugrađanima zaželio još puno zajedničkih godina u zdravlju i ljubavi istaknuvši kako su oni pravi primjer zajedništva.

"Grad Vukovar u svom svakodnevnom djelovanju posvećen je brizi za građane treće životne dobi. Proslava Valentinova samo je jedan od primjera naše posvećenosti, no valja podsjetiti kako našim umirovljenicima osiguravamo i jednodnevne izlete u Bizovačke toplice tijekom ljetnih mjeseci, sufinanciramo mjesečnu kartu gradskog autobusnog prijevoza gotovo do njenog punog iznosa, darujemo božićnicama, a poznata je i naša mjera jednokratne novčane pomoći naziva "Grad koji brine". Uz sve to uvijek smo otvoreni za rad s udrugama koji su posvećeni umirovljenicima te im uvijek stojimo na raspolaganju.", istaknuo je Penava.

Proslava Valentinova bila je posebna za vukovarske supružnike Mariju i Vladmira Luks koji su, među onima koji su se prijavili, bračni par s najviše godina bračnog života. Marija i Vladimir vjenčani su 1958. godine te ove godine proslavljaju 65 godina braka stoga im je pripala dužnost presijecanja torte, a Grad Vukovar darovao ih je prigodnim poklonom.

Uz zvuke tamburice Tamburaškog sastava "Begeš" uslijedio je Ples srca, a naši sugrađani uživali su u druženju do poslijepodnevnih sati.