Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček sudjelovao je na obilježavanju Dana policije i blagdana njenog zaštitnika svetog Mihovila. Kod spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima tijekom Domovinskog rata u obrani Vukovara 1991. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast su odala izaslanstva PU vukovarsko-srijemske te Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskoga rata Vukovar, zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček te članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček tom je prigodom rekao kako žele dostojanstveno odati počast poginulim i nestalim policajcima.
"Ovim putem želimo i svim pripadnicima policije čestitati njhov dan u nadi da oni koji su dali živote za stvaranje neovisne države Hrvatske nikada neće biti zaboravljeni," rekao je zamjenik Pavliček.

U Vukovaru je 1991. poginulo ili nestalo 97 policajaca iz cijele Hrvatske, a iz PU vukovarsko-srijemske poginula su 42 policijska službenika koja su časno dala svoj život za obranu Republike Hrvatske i ovoga područja.

"Okupili smo se da odamo počast 97 hrvatskih policajaca poginulih u obrani heroja grada Vukovara. Velika nam je čast i obveza da to činimo i u budućnosti da se ne zaborave oni i njihova velika žrtva koju su podnijeli za stvaranje Republike Hrvatske," rekao je tom prigodom zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić.

Zlatko Horvat, predsjednik Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskoga rata Vukovar rekao je kako mu je jako teško kada se prisjeti poginulih jer su mu mnogi od njih bili prijatelji i rođaci.