Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava predao je ključeve Upravne zgrade Športsko-rekreacijskog centra „Trpinjska cesta" predsjedniku Boćarskog kluba „Trpinjska cesta" Miji Lozančiću.

"Na naše zadovljstvo, ali vjerujem i na zadovoljstvo stanovnika Trpinjske ceste, posebice članova Boćarskog kluba Trpinjska cesta, nakon nekoliko godina razgovora i pregovora konačno smo ostvarili zacrtani plan i otvorili prostorije za Boćarski klub. Uz već postojeće sadržaje stvorili smo tako športsko-rekreativni kompleks koji će služiti svim stanovnicima Trpinjske ceste i grada Vukovara, a posebno hrvatskim braniteljima koji uglavnom čine članstvo Boćarskog kluba Trpinjska cesta. Raduje nas to da je naš grad oduvijek bio mjesto gdje su se ljudi rado naseljavali pa se tako primila i kultura i tradicija boćanja koja je pojačana kroz progonstvo stradalnika Domovinskog rata. Vukovaraca su u progonstvu učvrstili znanja i naviku igranja boća. Kada govorimo o braniteljskoj populaciji, uglavnom govorimo o ljudima koji su u mirovini te imaju velike ratne trauma. Naravno, za njih je dobro da se nalaze na otvorenom te druže i međusobno natječu u igri, nego da se sami bore sa svojim crnim mislima negdje u mračnom kutku svoja četiri zida. U svakom slučaju, ovo je jedna dobra, pozitivna priča na zadovoljstvo svih nas," istaknuo je gradonačelnik Ivan Penava.

Objekt je namijenjen sportskim natjecanjima i rekreaciji, a u sklopu Športsko-rekreacijskog centra nalaze se sportski tereni za boćanje, košarku i rukomet te dječje igralište.

Predsjednik kluba Mijo Lozančić izrazio je zadovoljstvo u ime svih članova potvrdivši kako su zaista imali potrebu za ovakvim objektom.
"Osnovani smo 2005. godine te aktivno djelujemo već 13 godina. Prostorije smo konačno dobili zahvaljujući našem gradonačelniku i Gradu Vukovaru. Sada se imamo gdje družiti. Ovaj dio Trpinjske ceste do sada nije imao prostor za sastajanje presretni smo što smo ovo dobili. Prije smo trenirali na terenu Boćarskog kluba Borovo, ali nismo imali svoje prostorije. Vjerujem kako prostor neće ostati prazan jer nam se priključuju i mlađe generacije," rekao je Mijo Lozančić ističući kako klub ima 18 igrača i još dvadesetak članova kao podršku te da su svi HRVI koji se boćati dolaze kako bi se opustili i ostavili brigu sa strane.