Udruga tjelesnih invalida „TOMS" iz Trogira s Udrugama invalida Sinja, Omiša i Trogira u sklopu akcije „Moje svjetlo za moj Vukovar" i ove godine financijski potpomažu dvjema ugroženim obiteljima s područja Grada Vukovara.

Tako je u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara potpisan Ugovor o donaciji između predsjednika Udruge TOMS Ivice Bašića i dvije obitelji. Ugovorom stoji kako će Udruga „TOMS" financirati 2 obitelji s 1.000kn mjesečno u razdoblju 01.01.-31.12.2017. godine s isplatom do 15-og u mjesecu te će se za mjesece siječanj i veljača plaćanje izvršiti retroaktivno.

„Grad Vukovar je u suradnji s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara predložio ugrožene obitelji. Ove godine smo odlučili da to budu obitelji iz braniteljske populacije, a prilikom potpisivanja Ugovora uručen im je i paket s prehrambenim i higijenskim potrepštinama u visini od 2.000 kuna", rekao je zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček.

Predsjednik Udruge TOMS Ivica Bašić istaknuo je kako već 11-u godinu za redom pomažu potrebitima u gradu Vukovaru, a već drugu godinu odlučili su da pomoć bude usmjerena ka financiranju dvije vukovarske obitelji. „Akcija je hvale vrijedna i zahvaljujem se svima koji su u istoj sudjelovali kako bi se prikupila potrebna sredstva", kazao je Bašić.

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček zahvalio se udruzi „TOMS" i njenim prijateljima koji pokazuju koliko im je stalo do Vukovara te istaknuo kako je ovo najbolji primjer kako se može pomoći i kako se Vukovar nosi u srcu.