Na konferenciji „Panorama“ nazočila je pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i imovinu, koja je na panelu predstavila rezultate rada gradske uprave i planove za buduće aktivnosti u ovom području.

Već drugu godinu za redom na navedenoj je konferenciji prezentiran rad gradske uprave Grada Vukovara kao primjer dobrog načina upravljanja i raspolaganja imovinom jedinice lokalne samouprave na području Republike Hrvatske. Na konferenciji je sudjelovalo 1376 sudionika, između kojih najviše pročelnika i pravnika u jedinicama lokalne i regionalne samouprave s područja cijele Republike Hrvatske, a konferencija je organizirana od strane tvrtke Libusoft Cicom d.o.o.

U sklopu konferencije, održana je radionica „Stari, novi i očekivani izazovi u upravljanju imovinom lokalnih jedinica“, a cilj radionice bio je ponuditi rješenja koja će odgovoriti na pitanja kako ispuniti zakonske obveze, zahtjeve revizije i drugih državnih tijela te uspostaviti učinkovit sustav upravljanja imovinom u jedinici lokalne samouprave. Radionica je privukla dosad najveći broj sudionika, tijekom koje su stručnjaci iz ovog područja govorili o novim zakonskim propisima, ali iznijeli i najbolje prakse.

S obzirom da Grad Vukovar ima dobro ustrojen registar nekretnina u kojemu se redovito i ažurno radi te da je donio Strategiju upravljanja nekretninama u vlasništvu Grada Vukovara za razdoblje od 2021-2025. godine, na temelju koje gradonačelnik donosi jednogodišnje planove upravljanja nekretninama, na konferenciji je na poziv organizatora prezentiran rad gradske uprave Grada Vukovara u području upravljanja imovinom.