Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava održao je konferenciju za medije na kojoj je sa zadovoljstvom obavijestio javnost i građane Vukovara kako je 23. siječnja 2018. godine Grad Vukovar s tvrtkom EURCO d.d. sklopio Ugovor o kupoprodaji Hotela Dunav i to u vrijednosti od 10.360.000,00 kn.

„Riječ je o objektu koji je više od 10 godina u devastiranom stanju narušavao izgled središnjeg dijela našega grada, a ovim smo činom postali vlasnik nekadašnjeg Hotela Dunav koji se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji u samom središtu grada, na ušću Vuke u Dunav. Svojom je slikom proteklih godina odavao ružan dojam o Vukovaru i podsjećao na razna razaranja. Zbog izgleda navedene građevine mnogo puta smo opominjani od strane turističkih stručnjaka jer naime, Hotel Dunav jedina je građevina u centru grada koja narušava njegov ugled i često je prvo što turisti ugledaju kada kroče na vukovarsko tlo," rekao je gradonačelnik Penava objašnjavajući kako odgovornost prema građanima i svijest da Vukovaru brzo trebaju pomaci prema naprijed guraju Gradsku uprava Grada Vukovara da na sebe preuzima kapitalne projekte koji nisu njezina primarna djelatnost, no neophodni su za razvoj grada.

Rekonstrukcija, opremanje i prenamjena Hotela Dunav u Društveno obrazovni centar "Dunav" predviđena je putem Intervencijskog plana Grada Vukovara i to u vrijednosti od ukupno 35.000.000,00 kn i 5.959,40m2 građevinske bruto površine sadržavat će multifunkcionalne dvorane, javne prostore, učionice, kabinete, restoran, kafić, poslovne prostore i smještajne jedinice. Detaljnija podjela površina i namjena biti će definirana kroz projektnu dokumentaciju, uvažavajući činjenicu da su građani Vukovara emotivno vezani za isti, a sastojat će se od prizemlja i 8 katova.

„Na ovakav će način u potpunosti služiti našim sugrađanima, ali i svim posjetiteljima Vukovara," zaključio je gradonačelnik Penava.