{gallery}2016/03/04/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava tijekom službenog dvodnevnog posjeta Dalmaciji susreo se s čelnicima gradova i općina prijatelja – gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem, izvršiteljicom dužnosti gradonačelnika i zamjenicom gradonačelnika Sinja Kristinom Križanac i načelnikom Općine Dugopolje Stankom Balićem te sa splitsko-dalmatinskim županom Zlatkom Ževrnjom i gradonačelnikom grada Splita Ivom Baldasarom.

U odvojenim i srdačnim razgovorima potvrđeno je prijateljstvo i poseban odnos prema gradu Vukovaru.

Penava je istaknuo kako su vukovarsku delegaciju u Dalmaciji primili vrlo velikodušno te sa iznimnim zadovoljstvom prihvatili zamolbu za sudjelovanje u donatorskoj akciji za obnovu Vodotornja koja je u tijeku. „Ova posjeta nam je od velike važnosti s aspekta realizacije projekta, a reakcija naših prijatelja iz gradova diljem Dalmacije potvrda je kako je projekt odlično osmišljen i koncipiran te da će biti uspješno realiziran", rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

U pratnji gradonačelnika grada Vukovara razgovorima su prisustvovale pročelnica UO za opće poslove i Ured gradonačelnika Sanja Tokić te pročelnica UO za kulturu i turizam Marina Sekulić koji su zajedno predstavili projekt „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva".

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar je naglasio kako će se Grad Split s osobitom radošću uključiti u projekt obnove Vodotornja. - 1991. godine branili smo Hrvatsku, a danas branimo hrvatsko zajedništvo, obnova vukovarskog Vodotornja upravo to i predstavlja. Već na slijedećoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Splita predložit ću uvrštavanje ove točke u dnevni red sjednice - zaključio je Baldasar, koji je ujedno i najavio uzvratni posjet Vukovaru.

U sklopu posjete delegacija grada Vukovara se susrela i s predstavnicima Viteškog alkarskog društva na čelu s predsjednikom Stipe Jukićem s kojima su obišli Alkarske dvore i Muzej Sinjske Alke.