{gallery}2016/03/01/01{/gallery} Obilježavanje „Dana hrvatskih branitelja Vukovara" postalo je već tradicionalno. Naime, odlukom većine braniteljskih udruga s područja grada Vukovara, Grad se usuglasio kako će se 10. ožujka obilježavati „Dan hrvatskih branitelja Vukovara", pa je tako i ove godine stao iza ove inicijative.

„Vukovar se često sjeća stradavanja, ali smatram da također mora imati i dan kojeg se treba proslaviti s ponosom i dostojanstvom, a upravo su naši branitelji oni na koje smo toliko ponosni jer su dali sve od sebe i stali u obranu hrvatske države", rekao je Pavliček.


Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić upoznao je medije sa programom obilježavanja „Dana hrvatskih branitelja Vukovara" koji je ove godine na višoj razini, a najavio je kako će svake godine podizati nivo događaja za stepenicu više.
Šoljić je istaknuo kako u gradu Vukovara ali i iz grada Vukovara žele poslati poruku zajedništva i jedinstva braniteljske populacije
Ove je godine pokroviteljstvo nad obilježavanjem "Dana hrvatskih branitelja Vukovara" preuzela predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović zajedno s Gradom Vukovarom, a kao izaslanik danu branitelja nazočit će Zvonko Milas.

Program započinje 7. ožujka u 19h otvaranjem izložbe za preminulog branitelja Bornu Togonala na kojoj će biti izloženi njegovi radovi, ali će biti i izloženi radovi braniteljica Vukovara. 8. ožujka održat će se turnir u kuglanju u sportskoj dvorani u Borovu Naselju. 9. ožujka u Bogdanovcima obilježit će se dan nenaoružanih odreda odnosno postrojavanje ljudi koji su '91. stali u obranu RH. Također će biti upriličen program s početkom u 15.30h, na kojemu će se polagati vijenci i biti će održana Sveta Misa, a program će biti upriličen i u Hrvatskom domu Bogdanovci na kojemu će nastupati kulturno-umjetnička društva uz zajedničko druženje.
Središnja manifestacija predviđena je 10. ožujka s početkom u 10h na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata gdje će biti položeni vijenci. S obzirom da je ove godine 25. obljetnica stradanja Vukovara, mališani iz vrtića grada Vukovara položit će 25 ruža. U 11h će biti Sveta Misa, a u 12h svečana akademija u Hrvatskom domu na kojoj će biti održan prigodni program na kojemu će nastupiti Vukovarski golubići i Branko Čulić.
U Radničkom domu u 14h slijedi ručak i zajedničko druženje uz TS Allegro.