{gallery}2015/11/10/03{/gallery} Tužna 24. obljetnica stradavanja Bogdanovaca u Domovinskom ratu obilježena je danas kod Spomenika bogdanovačkim mučenicima. U Domovinskom ratu poginulo je ili ubijeno 89 Bogdanovčana i 41 pripadnik Zbora narodne garde (ZNG), Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) i policije. Na popisu nestalih još je uvijek 25 osoba.

U znak sjećanja na poginule i nestale u obrani Bogdanovaca položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Počast žrtvama odala su brojna izaslanstva: Vukovarsko-srijemske županije, Općine Bogdanovci, Grada Vukovara, Vijeća mjesnog odbora Bogdanovaca, Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, KUD-a Seljačka sloga iz Bogdanovaca, Saveza Albanaca Slavonije i Baranje, Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata grada Vukovar, braniteljskih i civilnih udruga iz Domovinskog rata, političkih stranaka, učenici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

U izaslanstvu Grada Vukovara nalazili su se gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika i Igor Gavrić, predsjednik Gradskoga vijeća.
Misu zadušnicu u crkvi sv. Leopolda Mandića predvodio je vlč Mato Martinković, župnik župe Kraljice mučenika.