{gallery}2015/11/03/03{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava prisustvovao je svečanom otvorenju Upravne zgrade „Šibenik" u Javnoj ustanovi „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar".

Prvu u nizu zgrada Memorijanog centra, od kojih će svaka nositi naziv hrvatskog grada ili županije pogođene Domovinskim ratom, zajednički su otvorili ministar branitelja Predrag Matić, gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić te prva ravnateljica Memorijalnog centra i ratna izvjestiteljica Hrvatskog radio Vukovara Alenka Mirković Nađ.

„Iznimno mi je zadovoljstvo i čast što će Upravna zgrada Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar nositi ime grada Šibenika. Vukovar i Šibenik gradovi su prijatelji i mnogo ih toga povezuje pa tako i svaki moj posjet Vukovaru zahtjeva kontrolu emocija jer Domovinski rat bio je sveti rat, obrambeni rat i temelj naše države," rekao je u svome obraćanju gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić.

„Podržavam svaki korak naprijed u gradu Vukovaru. Smatram kako je riječ o jako dobrom projektu i ukoliko se poveže s projektima Grada Vukovara u sinergiji može ostvariti odlične rezultate," rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Prije samog svečanog programa otvorenja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i ubijene.