{gallery}2015/05/25/01{/gallery} Gradonačelnik Ivan Penava je danas primio u gradskoj vijećnici studente Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i Nort Carolina state University iz SAD-a, te ih upoznao s Vukovarom jučer i danas kao i planovima za budućnost.
Gradonačelnik Penava je u nazočnosti njegove zamjenice Marije Budimir i pročelnice UO za društvene djelatnosti Ane Živanović najveći naglasak stavio na ulogu i značenje Vukovara u Domovinskom ratu te na snagu koju je vukovarsko gospodarstvo imalo prije ratnih razaranja 1991. godine i rezultate njegovog oporavka i ponovnog razvoja, koji su ostvareni posljednjih šest mjeseci. - Nakon niza proteklih godina u Vukovaru je konačno otvoreno preko dvije stotine novih radnih mjesta u pogonima za proizvodnju lijekova, remenja i specijalizirane obuće. Novih projekata bit će uskoro i u poljoprivredi. Uz to, vrlo značajne financijske i druge potpore pružamo našim obrtnicima, pa se tako ohrabreni s razlogom nadamo i vjerujemo u bolje dane stanovnika Vukovara – rekao je studentima gradonačelnik Ivan Penava.
Osječki i američki studenti stigli su u Vukovar u okviru zajedničkog studijskog usavršavanja u organizaciji osječke udruga TEHNOstart, koja je specijalizirana za tehnologijsku i poduzetničku izobrazbu i zabavu mladeži i svojim programima izobrazbe teži dopuniti redovite obrazovne programe dodatnim sadržajima koji se usvajaju na zabavan način. Tijekom studijskog putovanja studenti sudjeluju u zajedničkim predavanjima i vježbama, posjetima uspješnim poduzetnicima i kulturnim događanjima.
Osim prijema u gradskoj upravi, sudionici zajedničkog studijskog usavršavanja posjetiti će Vučedol, Spomen dom Ovčara i mjesto masovne grobnice na Ovčari.