{gallery}2015/04/21/08{/gallery} U okviru provedbe Pilot projekta primarne selekcije otpada pod nazivom „Odvajam, čuvam i štedim!" te obilježavanja Dana planeta Zemlje, Grad Vukovar i tvrtka Komunalac d.o.o. građanima Lipovače održali su prvu javnu tribinu sa prikladnim informativno-edukativnim sadržajem s tematikom gospodarenja otpadom u Gradu Vukovaru.
Na tribini su nazočili dogradonačelnik Grada Vukovara Marijan Pavliček, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Goran Martinović, direktor tvrtke Komunalac Igor Štrangarević te tehnički direktor tvrtke Komunalac Dario Tišov.
Prikladnom prezentacijom na temu gospodarenja otpadom stručna suradnica za gospodarenje otpadom u tvrtki Komunalac Mirjana Prkačin upoznala je građane Lipovače s propisima i obvezama u pogledu gospodarenja otpadom koje smo dužni provoditi sukladno zakonskoj regulativi i načelima Europske Unije. Također, upoznala je građane s obvezom provođenja primarne selekcije, odnosno izdvajanja korisnih komponenti otpada te načinom na koji će se primarna selekcija otpada provoditi u Gradu Vukovaru.
U srijedu, 22. travnja 2015. god. u 16:00 sati građanima Lipovače, kao prvim sudionicima u projektu primarne selekcije otpada u Gradu Vukovaru, predstavnici Grada Vukovara i tvrtke Komunalac uručit će besplatne spremnike za odlaganje otpada i to zelenu kantu za odlaganje miješanog komunalnog otpada, plavu kantu za papir te vrećice za plastiku, dok će otpadnu metalnu ambalažu, staklo i biootpad građani moći odložiti u kontejnere postavljene na dvije lokacije u Lipovači. Stoga se građani Lipovače mole da u srijedu u popodnevnim satima budu kod kuće kako bi mogli preuzeti spremnike za otpad!
Druga takva tribina, također namijenjena sudionicima projekta – građanima koji stanuju u zgradama u Frankopanskoj ulici (broj 4. i 6.) te ulici Nikole Tesle (broj 10.) održat će se u srijedu, 22. travnja 2015. godine u vijećnici Grada Vukovara s početkom u 14:00 sati, nakon čega će gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sudionicima projekta uručiti besplatne spremnike za odlaganje otpada.
Stoga ovim putem Gradonačelnik Grada Vukovara poziva sve građane koji stanuju u zgradama u kojoj se projekt provodi da dođu na javnu tribinu i svojim angažmanom u projektu doprinesu učinkovitoj uspostavi primarne selekcije otpada u Gradu Vukovaru, te daju svoj doprinos u zaštiti našeg planeta Zemlje!