{gallery}2015/02/16/03{/gallery} Povodom blagdana Valentinova u subotu je u Hotelu „Lav" u Vukovaru organiziran svečani ručak i druženje za vukovarske bračne parove koji iza sebe imaju 50 i više godina bračnoga staža.
Na poziv gradonačelnika Vukovara Ivana Penave odazvalo se 50 bračnih parova s područja grada Vukovara koji su se okupili kako bi u organizaciji Grada Vukovara četvrtu godinu za redom slavili ljubav, međusobno razumijevanje, toleranciju već pola stoljeća, kod mnogih još i duže.
Gradonačelnik Ivan Penava na samom početku svečanosti zahvalio im je za sve ono što su svojim životom i radom ugradili u grad ali i u svoje obitelji.
-Mladi bi se trebali ugledati u vas. Živimo u vremenima kada brakovi sve teže opstaju i stari su bračni parovi primjer kako se opstaje u zajedničkom životu pružajući jedni drugima potporu, razumijevanje i ljubav. Lijepo je vratiti se u prošlost i sve radosne trenutke, ali moramo uvijek misliti i na sadašnjost i posebno budućnost. Želimo na tragu najvećih ljudskih osobina ostvariti pretpostavke za bolji život svih nas, poglavito naše djece kako ne bi morali napuštati svoje roditelje, svoje prijatelje i svoj grad - istaknuo je gradonačelnik Ivan Penava u pratnji svojih zamjenika i zamjenice, Marijana Pavličeka i Marije Budimir te zamjenika predsjednika Gradskoga vijeća Pilipa Karaule.
Čast da prerežu svečarsku tortu pripala je najstarijem bračnom paru Ivanu i Anđi Hrgović, koji su se vjenčali 21. veljače davne 1952. godine. U znak sjećanja na ovogodišnje druženje bračnim parovima uručen je zidni sat s motivom vukovarskih svodova sa željama čelnika grada Vukovara za dobro zdravlje i dug zajednički život.
Svečanost je potrajala u veselom ozračju gotovo pet sati. Bračni parovi su svoje životno iskustvo i bračni sklad dokazali i na plesnom podiju uz zvuke glazbe njihove mladosti. Sa svakim plesnim korakom mislima su prolazila mnoga životna iskustva. Posebna su isticana sjećanja na razne plesnjake u Vukovaru koji su bili izvrsna prilika za upoznavanje i početak ljubavnih veza, od kojih su mnoga potrajala i do danas.

Pedeset bračnih supružnika s područja grada Vukovara, koji 50 i više godina žive u braku, odazvalo se pozivu gradonačelnika Ivana Penave za svečani ručak i druženje koje Grad Vukovar organizira četvrtu godinu za redom povodom Valentinova.
Svečanost je održana 14. veljače 2015. godine s početkom u 13,00 sati u dvorani hotela „Lav" u Vukovaru. Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava uputio je čestitku sudionicima svečanosti : -
Svečanosti su nazočili i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić, zamjenici gradonačelnika Marijan Pavliček i Marija Budimir, zamjenik predsjednika Gradskoga vijeća Pilip Karaula.