{gallery}2014/11/19/03{/gallery}Veleposlanica Izraela Zina Kalay Kleitman boravila je 19. studenoga u nastupnom posjetu Vukovaru tijekom kojega je sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem i gradonačelnicima Vukovara i Vinkovaca Ivanom Penavom i Mladenom Karlićem razgovarala o uspostavi buduće suradnje.

–Duboko sam dirnuta ratnim događajima koji su obilježili ovu županiju, ali smo razgovarali i o gospodarskoj suradnji i plodnom zemljištu na ovim prostorima i razvoju poljoprivrede-izjavila je veleposlanica Kalay Kleitman. Ona je optimistična u pogledu buduće suradnje u poljoprivredi i smatra da ovo područje zbog proživljenog rata zaslužuje poseban tretman hrvatske Vlade. –Obzirom da je Hrvatska sada članica Europske unije što Izrael nije, očekujem i da EU u bližoj budućnosti pomogne ovom prostoru-napomenula je veleposlanica Kalay Kleitman.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić upoznao je veleposlanicu s prilikama u našoj županiji i najavio rad lokalnih služba na razvoju ovog odnosa kao i daljnje susrete. Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić izrazio je zadovoljstvo mogućnosti uspostavljanja suradnje s Izraelom na brojnim područjima, dok je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon sastanka naglasio kako nije sve samo u gospodarskoj suradnji već je vrlo važno i širiti istinu o Vukovaru.

Veleposlanica je najavila kako će učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne razvoj Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a nakon sastanka sa čelnicima lokalne vlasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položila je cvijeće i zapalila svijeće za sve žrtve vukovarske tragedije.