Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je članove Udruge zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara koji su Vukovar posjetili snimajući kadrove za svoj dokumentarni film Vukovarske stope zagrebačkih dragovoljaca. Ovom prilikom je s predsjednicom Udruge Zoricom Gregurić potpisao Povelju o prijateljstvu i suradnji te primio Zahvalnicu za svoj rad.

„Početkom agresije na Hrvatsku 273 dragovoljca su iz Zagreba došla u Vukovar braniti Hrvatsku tamo gdje to bilo najpotrebnije. Nažalost, njih 80 je poginulo u Vukovaru, a 12 se vodilo nestalima. Danas još tražimo Jadranka Anića Antića, pripadnika HOS-a i ne znamo gdje je njegov grob. Udruga zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara ima već dugogodišnju suradnju s Gradom Vukovarom putem zajedničkih obilježavanja i brojnih manifestacija u Vukovaru. To je ujedno i razlog potpisivanja Povelje o prijateljstvu i suradnji, a gradonačelniku Ivanu Penavi osobno uručili smo Zahvalnicu kao čovjeku koji je dao sve od sebe za promicanje vrednota i istine o Domovinskog rata kao i na poticanju hrvatskih institucija da rade svoj posao na istraživanju ratnih zločina,“ rekla je predsjednica Zorica Gregurić.

„Vežu nas godine suradnje na različitim događajima. Riječ je o vrlo aktivnoj udruzi u očuvanju vrijednosti Domovinskog rata – prisustvuju brojnim obljetnicama i obilježavanjima na području čitave Hrvatske, simpozijima i seminarima kojima je zadatak prikazivanje istine o Domovinskome ratu i zalaganje za hrvatske branitelje i njihove obitelji. Sada snimaju film o zagrebačkim dragovoljcima Domovinskog rata. Premalo je kvalitetnih filmova na tu tematiku i to je još jedna sfera u kojoj je sustav zakazao, a na ovakav se način bore udruge i pojedinci,“ rekao je gradonačelnik Penava zahvaljujući udruzi na angažmanu u borbi za istinu, pravdu i vrijednosti koje trebaju vladati u našoj državi.