Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić nazočili su svečanosti obilježavanja Dana Grada Dubrovnika i Festi sv. Vlaha.

Obilježavanje je započelo odavanjem počasti poginulim braniteljima Grada Dubrovnika polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja na groblju Boninovo. Vijence su položili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković s izaslanstvom, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić s izaslanstvom, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković s izaslanstvom, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava s izaslanstvom te brojne braniteljske udruge s dubrovačkog područja.

U povodu Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika u Kazalištu Marina Držića održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika koju su svojom nazočnošću uveličali brojni visoki uzvanici te su uručene nagrade dobitnicima javnih priznanja. Uslijedilo je otvaranje 1047. Feste sv. Vlaha, prijem gradova prijatelja te Večera od Kandelore, a idućeg dana svečanim euharistijskim slavljem u dubrovačkoj katedrali slavio se zaštitnik Grada sv. Vlaho.

Grad Dubrovnik i Grad Vukovar njeguju prijateljske odnose od 1993. godine, kada su oba grada pretrpjela teška ratna razaranja. Gradovi s krajnjeg juga i krajnjeg istoka Lijepe naše koji su prepoznatljivi po snažnom otporu i željom za slobodom održali su uzajamnu ljubav i prijateljstvo sve do danas, a ono se očituje, osim u teškoj sudbini koju su proživjeli i u mnogobrojnim zajedničkim projektima te će se snažno nastaviti razvijati i u budućnosti.