Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je najboljeg polaznika 26. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" poručnika bojnog broda Stipu Mornara. Ovom je prigodom, poručnik bojnog broda Mornar darovao novčani iznos od 5 000 kuna obitelji umirovljenog hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Vukovara, Ivana Kella, oca desetero djece.
Poručnik bojnog broda Stipe Mornar kao najbolji polaznik Zapovjedno stožerne škole "Blago Zadro" od Grada Vukovara primio je plaketu Grada Vukovara i novčanu nagradu od 5 000 kuna koju mu je uručio gradonačelnika Vukovara Ivan Penava na svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" koja se ove godine održala u Vukovaru.

„Ne samo da je svojim znanjem, trudom i zalaganjem postao najbolji u naraštaju škole 'Blago Zadro, već je poručnik bojnog broda Stipe Mornar donacijom novčanog dijela priznanja hrvatskom ratnom vojnom invalidu još jednom posvjedočio duboku povezanost između Hrvatske vojske i hrvatskih branitelja koji su temelj nastanka i vojske i države", istaknuo je tom prigodom vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Poručnik bojnog broda Mornar rekao je da nitko od polaznika vojne škole ne razmišlja o nagradama, napose novčanim.
„Sama Povelja grada Vukovara koju sam dobio dovoljna je i neusporediva i sa čim, a drago mi je da sam novčanim dijelom nagrade mogao nekome pomoći", rekao je Mornar, poželjevši da Kellovima novčana pomoć više nikada ne ustreba.
Mornaru je zahvalio Josip Kell rekavši kako će novac otići za potrebe djece. U obitelji Kell majka je dugotrajno nezaposlena, a od desetoro djece, četiri su para – blizanci. Sedmero djece Kellovih su još uvijek učenici.

Poručnik bojnog broda Stipe Mornar pripadnik je Hrvatske ratne mornarice na dužnosti zapovjednika Raketne topovnjače RTOP-11 "Kralj Petar Krešimir IV", a nagrađen je za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile Blagu Zadru