Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u uredu gradonačelnika primio je hrvatskog člana predsjedništva BiH Dragana Čovića.
"Iako sam godišnje tri do četiri puta ovdje, ovo je prva službena i radna posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji i Gradu Vukovaru. Drago mi je da smo i nakon naših učestalih susreta i u Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini dobili priliku formalnoga susreta na kojemu smo analizirali brojna pitanja suradnje," rekao je hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović dodajući kako je ovom prilikom župana i gradonačelnika upoznao sa stanjem u BiH, a osobito pozicijom hrvatskoga naroda.
"Dijelimo iste vrijednosti i iste probleme, od kojih su primarno razvoj gospodarstva i odlasci mladih ljudi, odnosno kako taj proces zaustaviti. Jedan smo narod i mi danas idemo na tu dimenziju zajedništva. Iako živimo u dvije države, gospodarski kulturno i na svaki drugi način moramo se snažnije vezati," naglasio je Čović zahvaljujući se županu i gradonačelniku na kontinuiranoj suradnji.
Gradonačelnik Penava naglasio je kako Grad Vukovar uvijek potiče na hrvatsko zajedništvo.
"Projekt Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskoga zajedništva buknio je diljem kugle zemaljske i ostvarili smo suradnju s Hrvatima iz gotovo svih država svijeta. Što se tiče BiH, imali smo punu potporu gospodina Čovića i hrvatskog naroda koji živi u BiH," podsjetio je ovom prilikom gradonačelnik Penava.
"Uslijed gospodarske krize koja je bila i problema koje muče sve naše građane zavladala je u medijima apatija, ali ovakvi kontakti i suradnje šalju poruku zajedništva. Sveučilište u Mostaru, Klinički bolnički centar, nedavno otvoreni studio HRT-a, zrakoplovne linije Zagreb-Mostar i koridor 5C poruke su koje treba komunicirati i koje će nas još više povezati. Koliko god da su vremena teška bili smo zajedno i u još težima," zaključio je gradonačelnik Penava pozivajući Hrvate u BiH da ne gube vjeru i nadu te da se drže skupa jer se država ne stvara preko noći već treba uporno raditi na pravim konstruktivnim potezima.
Nakon sastanka uslijedilo je odavanje počasti žrtvama polaganjem vijenca na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata.