Na poziv načelnika istarske Općine Barban gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava gostovao je na Trci na prstenac, viteškoj igri čiji početci sežu u davnu 1696. godinu. Viteška igra Trka na prstenac spominje se u najstarijem sačuvanom zapisu iz 1696. a istarski gradić Barban obnovio ju je 1976. i od tada se održava svake godine, treće nedjelje u kolovozu.
Ovogodišnja tradicionalna, 43. po redu, Trka na prstenac održana je u nedjelju poslijepodne u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika iz hrvatskoga političkog i gospodarskog života među kojima su bili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar turizma Gari Cappelli.

Gradonačelnik Penava ovom je prilikom zahvalio načelniku Općine Barban i predsjedniku Društva Trka na prstenac Daliboru Pausu na gostoprimstvu te čestitao slavodobitniku Kristijanu Kancelaru izrazivši nadu kako će se ovo prijateljstvo nastaviti razvijati na tragu hrvatskog zajedništva preko Sinja, Barbana i Vukovara, odnosno Dalmacije, Istre, Slavonije i Srijema.